Астън Вила даде много сериозна сума за 19-годишния колумбийски тинейджър Джон Дуран, като го привлече от американския Чикаго Файър. 

Няколко европейски клуба, сред които Ливърпул и Челси бяха хвърлили око на младока, който вкара 8 гола в 27 мача през последния сезон за Файър. Трансферната сума е 18 милиона долара, като с бонусите може да се увеличи до 22 милиона. 

Дуран вече има и 3 мача за националния отбор на страната си, като последва съотборника си Габриел Слонина, който миналото лято напусна Чикаго и подписа с Челси. 

От Вила потвърдиха за сделката, като уточниха, че играчът трябва да премине медицинските тестове, да договори личните си условия и да получи работна виза, преди окончателно трансферът да бъде завършен. 

Ако това стане това ще бъде един най-големите изходящи трансфери в историята на МЛС. Сумата от 22 милиона долара, колкото Байерн плати за Алфонсо Дейвис, но №1 все още е преминаването на Мигел Алмирон от Атланта Юнайтед в Нюкасъл през 2019-а за 26 милиона в американска валута.